Badanie genetyczne Genodiet

Pakiet trzech badań genetycznych, które identyfikują różne warianty genetyczne.

GENODIET SLIM – identyfikacja typu metabolicznego

Każdy z nas zna przynajmniej jedną osobę, która pozostaje szczupła bez względu na to co je i w jakich ilościach. Inni na jej miejscu już dawno przybraliby na wadze. To kolejny dowód na to, że nasze geny warunkują różne reakcje na te same bodźce żywieniowe. GENODIET SLIM identyfikuje różne warianty kodu DNA, które wpływają na indywidualną zdolność przetwarzania tłuszczów i cukrów. Jest on więc Twoim największym sprzymierzeńcem w osiąganiu odpowiedniej wagi. Wiedza na temat ilości tłuszczu i wysokości poziomu cukru, które organizm może łatwo przetrawić, pomoże szybko uzyskać i utrzymać prawidłową masę ciała oraz zapobiegać chorobom takim jak cukrzyca czy miażdżyca. Badanie pozwala nam wyróżnić 1 z 6 wariantów określanych jako „profile genetyczne”. Ich znajomość pomoże w ułożeniu diety, która doprowadzi do osiągnięcia i utrzymania optymalnej masy ciała.

GENODIET HEALTH – identyfikacja wariantów genetycznych procesów metabolicznych

Badanie analizuje ważne procesy metaboliczne organizmu: metabolizm wapnia i witaminy D, folianów, cholesterolu oraz procesy detoksykacji organizmu, co umożliwia optymalizację indywidualnego programu odżywiania. Zapewnia wiedzę potrzebną do właściwego komponowania składników odżywczych i prowadzenia stylu życia dopasowanego do Twojego osobistego genotypu. W ten sposób możesz lepiej poznać siebie, swoja kondycję i zadbać o własne zdrowie.

GENODIET SENSOR – identyfikacja wariantów genów odpowiedzialnych za nadwrażliwość pokarmową o podłożu genetycznym

Nadwrażliwość i nietolerancja pokarmowa o podłożu genetycznym jest zdeterminowana przez poszczególne warianty DNA, które zmieniają metabolizm składników odżywczych. Tego typu nietolerancje trwają przez całe życie, a intensywność zakłóceń funkcjonowania organizmu spowodowana przez genotyp, może różnić się od tych, wywołanych przez inne czynniki. Badanie pozwala na diagnostykę: nietolerancji laktozy, celiakii, nadwrażliwości na kofeinę oraz na sól.